• Ontzorging en service
  • 24/7 geholpen
  • Uitgebreide mogelijkheden
Ontzorging en service

Optimale webshop performance dankzij Magento hosting

Deel dit artikel

Optimale webshop performance dankzij Magento hosting


Magento biedt jou als webshopeigenaar of beheerder talloze mogelijkheden voor optimale online aanwezigheid. Echter, de complexiteit van het systeem vereist een hostingoplossing die hier goed mee samenwerkt.

Daarom kiezen steeds meer hostingpartijen ervoor om specifieke Magento hosting aan te bieden. Maar wat houdt Magento hosting precies in? Wat zijn de voordelen en verschillen ten opzichte van reguliere hosting? En waar moet je op letten bij het kiezen van een Magento hostingprovider?

In dit interview met Kevin Bentlage, CTO bij Cobytes, bespreken we het nut van Magento hosting en de belangrijkste factoren die je in overweging moet nemen bij de keuze voor Magento hosting.

1. Wat is Magento hosting?

‘’Magento, tegenwoordig ook wel bekend als Adobe Commerce, is een zeer uitgebreid en geavanceerd platform voor webshops. Tegelijkertijd is het ook een complex systeem. Wil je dat het systeem optimaal functioneert? Kies dan voor een hostingoplossing die hier speciaal voor is ingericht.

Dit zorgt onder andere dat de performance van het systeem stabiel blijft. Zelfs bij bijvoorbeeld onverwachte pieken. Magento hosting is een hostingoplossing die heel specifiek is ingericht voor het optimaal gebruiken van de functionaliteiten en performance van Magento.’’

Magento hosting is hosting die geoptimaliseerd is voor Magento, om het systeem zo goed, zo simpel en zo efficiënt mogelijk te laten werken.

2. Wat zijn de voordelen van Magento hosting vergeleken met reguliere hosting?

“Magento heeft specifieke technieken en tools nodig om optimaal te presteren, vooral als het gaat om snelheid en stabiliteit. Met Magento hosting krijg je een compleet pakket dat volledig is afgestemd op de unieke eisen van Magento. Alle benodigde technieken en tools zijn inbegrepen, wat zorgt voor een soepel draaiende webshop.

Gebruik je reguliere hosting? Dan is er bij een toenemend aantal bezoekers of bestellingen een risico op problemen zoals een trage webshop. En elke e-commerce ondernemer weet dat een trage webshop een absolute conversiekiller is. Dit wil je koste wat kost vermijden.

Hoewel hostingproviders aanpassingen kunnen doorvoeren om reguliere hosting beter af te stemmen op een Magento shop, is dit verre van ideaal en zeker niet toekomstbestendig. Magento hosting daarentegen is speciaal ontworpen voor de technische vereisten van Magento, waardoor alles naadloos samenwerkt, ook bij toekomstige groei. Met Magento hosting ben je verzekerd van een stabiele, snelle webshop die klaar is voor de toekomst.”

3. Met welke specifieke vragen krijgen jullie te maken?

‘’Over het algemeen zijn dit vragen over het optimaliseren van de snelheid van een webshop. Dit is cruciaal, niet alleen voor SEO-doeleinden, maar ook omdat een webshop vaak te maken heeft met piekmomenten. Het is dus van belang dat de webshop soepel blijft draaien tijdens deze pieken.

Daarnaast is de beschikbaarheid van een SLA een veelvoorkomende vraag. Voor webshopeigenaren kan het namelijk enorm veel geld kosten als de webshop plotseling offline gaat. Goede afspraken over de bereikbaarheid van de site zijn daarom onmisbaar.

Wij vinden het belangrijk om duidelijke afspraken vast te leggen in een SLA. Dit zorgt voor transparantie: je weet precies wat je van elkaar kunt verwachten en wie waarvoor verantwoordelijk is.

Bij individuele webshops zien we vaak de behoefte aan een goede samenwerking met derde partijen. De ontwikkeling van de site ligt vaak bij een externe partij. Voor de webshopeigenaar is het dan handig als wij als hostingpartij direct kunnen schakelen met deze partij, bijvoorbeeld voor het tijdig doorvoeren van updates. Zo wordt de webshopeigenaar ontlast en hoeft hij niet als ‘doorgeefluik’ te fungeren.

Met deze proactieve aanpak zorgen we ervoor dat een webshop altijd optimaal presteert en klaar is voor elke uitdaging.”

4. Waar moet je op letten bij de keuze voor een aanbieder van Magento hosting?

‘Naar mijn mening is dat de kennis, expertise en ervaring met Magento hosting. Om de hosting goed in te richten voor een complex systeem als Magento én de gevraagde performance te kunnen leveren, moet je echt beschikken over de nodig kennis hiervan. En bij voorkeur ook ervaring.

Let daarnaast goed op de beschikbaarheid van de aanbieder. Wanneer zijn ze bereikbaar? Is dat alleen tijdens kantoortijden, of kan je er ook terecht buiten kantoortijden in geval van eventuele incidenten?

Wat helaas nog weleens over het hoofd wordt gezien, is de veiligheid. Terwijl dit een belangrijk onderdeel in de keuze voor een aanbieder is. Wil je dat jouw webshop optimaal beveiligd is en ook blijft? Vraag dan naar de maatregelen die de hostingprovider biedt. Voeren ze bijvoorbeeld periodiek pentests uit en zijn de back-ups goed ingericht? Dat zijn zaken die je vooraf goed ingeregeld wil hebben.

5. Wat doen jullie op gebied van Magento hosting?

‘’We bieden onze klanten uitgebreide mogelijkheden voor Magento hosting. Of je nu een eigenaar bent van een kleine webshop of een agency met misschien wel honderden webshops in beheer. Voor iedere situatie hebben we een passende oplossing.

We starten altijd met een uitgebreide inventarisatie. Wat is bijvoorbeeld de huidige situatie, hoe is de webshop opgebouwd, waar loopt de klant tegenaan en waar is behoefte aan. Dan gaan we aan slag met het samenstellen van de oplossing die het beste past bij deze situatie.

Wij vinden heldere en duidelijke communicatie een essentieel onderdeel van de samenwerking. Daarom stellen we altijd een SLA op met de klant. Hierin maken we onder andere afspraken over de bereikbaarheid. In principe zijn wij 24/7 bereikbaar voor klanten en kunnen we altijd snel schakelen in geval van een incident.’’

6. Is het inrichten van Magento hosting altijd maatwerk?

“Ja, deels wel. Juist daarom is het zo belangrijk om goed naar de specifieke situatie van de klant te kijken. Op basis daarvan stellen we de beste oplossing samen, die meestal bestaat uit verschillende ‘standaard onderdelen’. Dus een beetje maatwerk, maar niet helemaal.

Soms kan het nodig zijn om een afwijkende techniek in te bouwen. Daarom is een heldere en uitgebreide inventarisatie vooraf ook zo belangrijk. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles naadloos aansluit op de unieke behoeften van jouw webshop.

7. Wat zou jij webshop eigenaren die werken met Magento willen adviseren?

“Het belangrijkste advies: werk nauw samen met developers en denk goed na over deployments en schaalbaarheid. Dit zijn essentiële factoren voor het succes van jouw webshop op lange termijn. Hoe groot of hoe klein jouw Magento webshop ook is, zorg voor een robuuste en schaalbare hostingoplossing, idealiter in de vorm van Magento hosting.

Verder zijn alle eerder genoemde zaken belangrijk:

Deel dit artikel

logo keuzehulp

Niet zeker welk
pakket of dienst past
bij jouw organisatie?

Beantwoord in 1 minuut een aantal vragen en kom erachter!

Start de keuzehulp
1

Hoe belangrijk is hosting voor jou?

Gebruik je jouw hosting hobbymatig, of is het van cruciaal belang voor jouw bedrijf?

Hobbymatig
Informatief
Cruciaal
2

Voor welke toepassing heb je hosting nodig?

Wil je een website, webshop of (maatwerk) applicatie hosten?

Website
Webshop
Applicatie
3

Moet de hosting kunnen schalen?

Heb je veel te maken met pieken en dalen? bijvoorbeeld tijdens vakantie periode's, black friday, mailings, kerst etc?

Nee
Soms
Regelmatig
4

Hoeveel bezoekers komen er per dag op jouw website?

Dit is erg bepalend voor het type hosting.

Geen idee
< 1000
> 1000
5

Wat voor maandbudget heb je voor hosting?

Wij kunnen vrijwel altijd een passende oplossing bieden voor ieder budget.

€€
€€€
6

Wil je (of jouw team) zelf aan de knoppen zitten?

Heb je zelf veel technische kennis? Of wil je graag complete onzorging?

Nooit
Liever niet
Graag
7

Wie draagt (bij voorkeur) verantwoordelijkheid voor jouw hosting

Kom je zelf in actie bij calamiteiten? Of laat je dit aan ons over?

Ikzelf
Gezamelijk
Hostingpartij
Vragenlijst afronden

Bedankt voor het invullen!

Er is iets mis, we kunnen op basis van jouw keuzes geen advies geven.

Neem even telefonisch contact met ons op: 088-8788900 of stuur een e-mail naar sales@cobytes.com.

Het lijkt erop dat je een managed VPS nodig hebt.

Jouw eisen aan hosting zijn hoog, dit vereist een maatwerk oplossing, bijvoorbeeld een High-Available cluster.

Vul onderstaand formulier in om jouw persoonlijke advies te ontvangen. Geen zorgen, je zit nergens aan vast. Ons advies is geheel vrijblijvend!

Wanneer u een aanvraag doet gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacyverklaring. We gaan uiteraard zorgvuldig om met uw gegevens.